diumenge, 20 de maig del 2018

Qüestions de la lectura




LA MIRADA D'AL-AZRAQ


Contesta les qüestions que s’hi plantegen. Després les comentarem a classe.


1. Quin és el tema de la novel·la?

L'autor d'aquesta novel·la a volgut ensenyar la llegenda d'Al-Azraq i també l'amor entre 
dos persones, que han de buscar una cosa que va passar set-cents anys, fent enigmes, mirant mapes i han passat per la mort d'algunes persones i la traïció de altres.

2. Com està estructurada la novel·la?

Aquesta novel·la té diferents parts, primer parla d'Al-Azraq, d'Alcoi de fa set-cents anys i després de l'Anna i el Roger, i ja per últim parla d'Alcoi en l'actualitat.

3. Està escrita en ordre cronològic?

No, no està en ordre cronològic perquè primer comença a parlar de fa 700 anys i desprès parle de l'actualitat. Per a que siga un ordre cronològic contaria els fets del passat fins al present, més a poc a poc.

4. Qui era Al-Àzraq ?

Al-Àzraq era fill del valí Hudhayl as-Saghir i de una mare cristiana.

Fou un personatge històric o és de ficció. Busca’n
informació.

Va ser un personatge històric.

Qui era?

Era una persona culta i enginyosa va arribar a convertir-se en el senyor mudèjar més conegut dels seus temps. I va tindre amistat amb Jaume I el Conqueridor i del rei Alfons X el Savi .

En quina època va viure?

Va viure en el segle XIII (va nàixer al 1208, la Vall d’Alcalà i va morir al 1276, Alcoi )


Quines revoltes va dur a terme?

Va dur a terme 3 revoltes:

1. Després de la caiguda de Biar, la resta de viles i castells es van rendir, a partir del Tractat del Pouet entre l'infant Alfons i al-Àzraq, que van suposar el lliurament dels castells de Pop i Tàrbena, el manteniment per al-Àzraq dels castells d'Alcalà i Perpuxent, i el compromís de cessió en tres anys dels castells de Gallinera, Margarida, Xeroles i Castells, que posseïa al-Àzraq.


2. Es va independitzar la regió del regne de València. Mentrestant, Jaume I va demanar ajuda econòmica al papa Climent IV.
Al-Azraq va estar molt prop de matar a Jaume I però al final la traïció del seu conseller acaba destruint- lo, i com que abans tenien una amistat dons el va perdonar.
El Rei Jaume I rebutjà una treva oferida d’Al-Azraq per mitjà d’Alfons X el Savi i recupera castells de Planes.

3. Va ser la que més afecta a Alcoi. Va intentar conquerir les viles de Castalla, Petrer i Concentaina però els seus intents van fracassar. La revolta finalitzà l’any 1277, abans que els granadins i els nord africans poguessin ajudar als mudèjars.


5. Quan de temps van romandre els musulmans a l’Estat Espanyol?



Van romandre 898 anys a l'Estat Espanyol.
Al segle VIII any 711, els musulmans van començar a ocupar la península Ibèrica i la apariencia àrab de les nostres terres sacabà a l’any 1609, quan van ser expulsats els últims moros.

6. Quan es va dur a terme l’expulsió? Sota quin regnat?

L' expulsió es va dur a terme a l’any 1609, quan van ser expulsats els últims moriscos. estaven concentrats en regnes d Aragó, València i Castella.

7. I a Alacant, quan van entrar a la ciutat? Quan va ser conquerida als musulmans?

Va ser conquerida per els musulmans entre els anys 1242 i 1245.

8. T’ha agradat el llibre? Per què? Has aprés alguna cosa que no sabies?

La veritat es que el llibre no m’ha agradat gaire ja que se m’ha fet una mica pesat, prefereixo altres tipus de novel·les. Però si que he aprés alguna cosa que no sabia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Rondalla

Què és una rondalla? Una rondalla es una narració o relat en prosa, es oral i anònim. Conta fets imaginaris, consta d’un argument i un es...